30 oktober 2009

CDON:s svar samt plastlösa fynd

Hej Josefine,

Tack för ditt brev.

Vi uppskattar att du tar dig tid att kontakta oss angående den förpackning dina varor levererades i och att du uppmärksammar oss på denna miljöfråga. Vi kommer att ta till oss detta och kommer att försöka förbättra våra förpackningar.

Vi arbetar just nu med att få fram en ny pappförpackning som ska ersätta vårt kuvert med bubbelplast. Denna förpackning kommer att tas i bruk efter årsskiftet. Vid sidan om miljöaspekten är det viktigt att förpackningen skyddar innehållet från skador i samband med transporten och vi håller just nu på att genomföra tester, men förhoppningen är att inte behöva använda bubbelplast i förpackningen i fortsättningen.

Vänliga hälsningar,
CDON.COM


Detta kom i ett kuvert utan plastfönster, måste jag påpeka. Jag vill nästan kidnappa människan som skrev det och tvinga den att skriva massvis med saker till mig, för handstilen på kuvertet är oerhört fin.

Som konsumentkontakt måste jag säga att svaret är ganska bra. Det låter som om de hållit på att trixa med förpackningarna innan jag hörde av mig, vilket visar på fint initiativ. Jag ser fram emot att beställa någonting efter årsskiftet för att se vad som har förändrats. Samt återrapportera, i fall de är luriga och har kvar bubbelplasten.

Apropå ingenting vill jag tillägga att Konsums ekologiska bananer INTE kommer i plastpåse. Det var lite läskigt att lämna min komfortzon (ICA) och ta mig in på den kooperativa sidan, men besöket gav frukt. Bokstavligt talat.

Eko-bananas samt äpplen i egenhändigt virkad fruktpåse.

Idag fann jag även en måttsats i rostfritt stål för 49 kr på affären Paladini. Den innehåller inget kryddmått, men sådana små saker brukar jag inte bry mig om. En riktig kock höftar fritt.

5 kommentarer:

 1. men hörrududu, sa du inte att du fått i pappförpackning förut? Fail att dom byter till plast om dom redan tänker på miljöfrågan...


  btw så kanske jag lyckas få stickmaskinen att funka snart, makes me HAPPIE!!!

  SvaraRadera
 2. Elli:

  HAHA det har du rätt i. Det tänkte jag inte på.

  Underbart!!! Och tack! Pappa använder påsen när han handlar och har inte sagt något negativt. Fast vi har bara en än så länge, borde nog fixa fler.

  SvaraRadera
 3. VARFÖR FÅR JAG INTE ETT MAIL NÄR DU SVARAT MIG?
  tog ju till förra veckan eller så innan jag såg att du svararat alls!

  det är för att jag är bättre:P

  har mailat bilderna nu, var inte så många, men en del söta med andreas^^

  Så han använder den faktiskt? KUl:D

  ska vi fira farsdag?

  SvaraRadera
 4. Elli:

  Jag kan bara fixa så att du får ett mejl när någon kommentar över huvud taget har postats. Vill du det? :p Tror att det blir ett mejl per kommentar, kan bli drygt i längden.

  Ja, visst är det spännande att han engagerar sig lite grand? :D

  Nej, det ska vi inte. xp

  SvaraRadera