20 oktober 2009

Konsumentkontakt och bikarbonat

Jag är medveten om att min redovisning är lite sen. Jag tror att jag skriver ned den ikväll eller imorgon, dock!

Idag kom jag hem tidigt från skolan och gav mig ut tillsammans med pappa på lunch. Innan vi kom dit tvingade jag honom att ringa och fråga huruvida de hade ett vegetariskt alternativ. Det hade de inte, men när vi promenerat dit så höll de på att slänga ihop en veggorätt åt mig. Den godaste pastan jag någonsin ätit!!!!!!!!

Poängen med det här är lite grand att man som konsument måste inse sin makt och faktumet att de flesta företagare är trevliga. Majoriteten av de som inte är det vill förresten att DU ska tro det så att du konsumerar deras produkter. Det lönar sig alltid att fråga och klaga om man är missnöjd. Om någon företagare reagerar negativt är det bara att berätta det för alla du känner och skratta när de ruineras. :)

När vi satt och åt (mmm...) vandrade ägaren till stadens bageri in. Eftersom jag tidigare bett pappa föröka få tag på honom/hans fruga, så passade vi på att prata med honom där. Om bikarbonat. De där 40 grams-påsarna driver mig nämligen till vansinne och jag tänkte att rent logiskt borde ett bageri ha tillgång till större förpackningar. Fastän dessa med all sannolikhet är gjorda av plast blir plastavfallet per enhet mindre desto större förpackning som införskaffas.

Bagaren verkade inte ens förvånad över frågan. Börjar vi bli kända som konstiga i staden eller? Förväntar sig alla knepigheter av oss? Eller så kanske det finns andra som gör likadant. I alla fall så ska vi imorgon (snabbt!) hämta upp fyra kg bikarbonat, som kommer förpackningar om två kg. Jag valde att införskaffa två förpackningar eftersom jag antar att min mamma vill ha en. Om inte så gör inte det någonting heller, vi kan ha bikarbonatfest i helgen.


Nu byter jag ämne. Förra veckan fick jag en leverans från CDON.com och jag blev ytterst förvånad. Tidigare har deras leveranser kommit i stabila pappkuvert med enbart tejp som plastavfall. Nu kom min DVD-box i ett vadderat kuvert. Tjurig som jag är slet jag bort plasten, skrev ett onödigt aggressivt brev (dålig dag, jag borde ha formulerat mig snällare), petade ned plast och brev i ett kuvert och postade tillbaka deras plastavfall. Jag hoppas på en reaktion som inte är lika grinig som mitt brev. Om ingenting händer har jag åtminstone gjort vad jag kan som konsument och (förutsatt att de inte svarar på ett tillfredsställande sätt) införskaffar jag DVD/CD/etc från annat ställe i framtiden. Bara det man kan göra!

Nu byter jag ämne igen. Jag har hört av mig till Stavtorps Bigårdar och frågat om man kan få tag på lite bivax därifrån. Detta för att jag planerar att göra egen handkräm/hudkräm enligt recept från detta inlägg hos Fake Plastic Fish.

Jag har lite bilder på G, men jag orkar inte just nu.

TILLÄGG: Har redan fått svar om bivaxet. 200 gram skulle kosta 30 kr och portot 30-35 kr. Lite roligt att portot är dyrare än varan. De borde skicka imorgon. Jag är oerhört exalterad men insåg just att jag måste få tag på mandelolja. Den jag hittade på ICA Maxi innehöll essens, vilket jag inte gillar.

1 kommentar: