09 september 2009

Introduktion

Jag antar att jag är lite sen med denna bloggs födelse, eftersom den faktiska början av plastprojektet inträffade den första september. I övrigt tror jag att de flesta som kommer att besöka denna är medvetna om plastprojektet och vem jag är, men trots detta så följer en mindre introduktion:

Vem är du?
Jag heter Josefine och jag är 18 år gammal. Oftast bor jag med min far och min katt i en idyllisk småstad (skrivet med bara lite satir), annars hos min mor i en större stad. Tredje året (panik! panik!) på gymnasialt program med inriktning naturvetenskap. Bla. Bla. Bla. Jag är en babblare utan pardon så erfarenhet säger mig att jag senare under projektet kommer att avslöja mer om mig själv ändå. Stay tuned, typ.

Vad är plastprojektet?
Plastprojektet inspirerades av bloggaren Beth Terry som publicerar sina alster på Fake Plastic Fish, en av mina favoritbloggar. Än så länge återfinns mina åsikter ingenstans på hennes blogg, men detta är för att jag i maklig takt tar mig igenom alla hennes inlägg från början till slut. När jag har kommit ifatt ska jag börja kommentera.

Fake Plastic Fish går ut på att försöka leva livet med mindre plastavfall. Detta genom att dokumentera varenda liten bit plast som hamnar i facket för återvinning hemma hos mig. Bara under de senaste nio dagarna har jag insett hur många onödiga plastförpackningar jag införskaffar och slänger undan, och jag är lite mer irriterad på detta än gemene man.

Vad tusan är du ute efter?
En mer medveten konsumentstil hos mig själv, men även gärna hos andra. Idag sa min vän Michael att han fått en plastpåse när han handlade och tänkt på mig med ungefär den här minen: O_O. Poängen är dock inte att genom min entusiastiska (och evil-minded) attityd skrämma folk till att konsumera mindre plast eller att gömma sina plastvanor från mig. Inte för att Michael försökte sig på det, men jag vet att min mamma bara källsorterar dagarna innan jag ska komma dit... Hon är en smygis.

Det första steget mot bättre konsumentvanor är medvetenhet. Därför ska jag fokusera på plastlösa alternativ och en bättre livsstil. Inte bara för att plastproduktion och -avfall har en negativ påverkan på miljön, utan mer för att det i många fall är onödigt.

2 kommentarer:

  1. Hahahahhaa!!! Gör hon faktiskt det?! Hon som gnälde på mig när jag råkade kasta nått i soporna bara!:P

    SvaraRadera
  2. När jag läste kom jag fram till att jag nog redan har hört detta... Men alltid kul att läsa om det igen :P

    SvaraRadera