21 december 2010

Semester

Jag har tagit lite semester nu.

Har noll och ingen koll på min plastkonsumtion sedan jag kom hem till pappa i lördags. Har ätit rågkusar hemma och smågodis på jobbet. För övrigt har jag slängt en galen mängd plast på jobbet. Jag hjälper till med inventeringen på mitt gamla sommarjobb, i går, i dag och i morgon.

Litet snabbt inlägg dock. Gårdagens middag och dagens lunch bestod av soppa på butternut squash och några skivor bröd. Till lunchen var det potatislimpa, men middag åt jag medan den stod i ugnen, så då blev det lite av den tidigare nämnda förpackningen rågkusar. Hemgjort äppelmos på kusarna och messmör på potatislimpan. Glömde kameran i Skåne, inga bilder förrän jag kommer hem. Eventuellt om jag kommer ihåg att be Jesper ta med den upp hit.

Plaståtgång:

Till soppan köpte jag chilipeppar i lösvikt när jag var hemma hos mamma och ändå handlade i en lite större matbutik. Affärer som inte säljer lika mycket färsk chilipeppar brukar enbart ha den paketerade versionen.

Grönsaksfond struntade jag i, tog 5 dl vatten och en hel burk kokosmjölk. Konservburken är på insidan belagd med plast, troligt är även att etiketten är plastbelagd.

Till brödet var det jäst och brödkryddorna som var de främsta bovarna. Är det någon som har en tanke om hur man kan få tag på brödkryddor utan plast? Den mörka matbrödsirapen bytte jag ut mot lönnsirap. I övrigt är mjölpåsarna belagda med plast. Messmör köpte jag i tub, där är plaståtgången bara korken och eventuella beläggningar. Jag rekommenderar messmör i gammeldags utförande, då slipper man vedervärdig vanillinarom. Inga tillsatser men massa järn. Bra för mensmonster, skulle jag tro.

Om jag hade en bondgård skulle jag aldrig behöva köpa mjöl i plastbelagda påsar. Så trevligt det hade varit.

1 kommentar:

  1. Det var riktigt gott bröd. Det vill jag att du gör fler gånger. Mvh Pappa

    SvaraRadera