07 januari 2010

Redovisning: vecka 17, 13 plastartiklar

Mitt1) Ett plastfönster
När jag städade fann jag detta, ett brev med information om att en insättning via bankgiro inträffat. Detta för att det blivit problem med vilket konto min lön skulle in på, och den hamnat fel. Följaktligen kommer det inte att hända igen och det känns onödigt att kontakta dem (Vem skickade brevet? Jag fattar inte.) för att be om annorlunda kuvert i framtiden.

2) Omslag i plast, Luleå Tekniska Unversitet
Öppnade det bara för att slänga det i separata återvinningskartonger. Reklam i plast var uppenbart fel sätt att ragga på mig. Är dock inte så strikt när jag bestämmer universitet, utan har redan innan bestämt mig. Sorry Luleå!

3) Omslag i plast, KTH
Se ovanstående punkt.

4) Drinkpinne i plast
Från te. TE. Varför en drinkpinne? Jag ifrågasatte varför och de gav inget bra svar. Jag hann inte säga nej till pinnen innan den var i mitt te, annars hade jag inte accepterat den.

5) Plast från örhänge (#5), H&M
Det sorgliga är att jag ångrade mig ganska fort. Ungefär samtidigt som jag tappade en plupp. Är du redo att betala porto + emballage och vill ha kan du säga till, haha.

6) En brödpåse (#5)
Avokadotoast på nyårsafton. Blev en massa mer plast egentligen, men jag och pappa tog med oss mat till mamma och lagade där, så det är bara den här jag har hemma. Lax blev det bland annat. Har en idé om hur jag ska få tag på plastfri fisk, men behöver sällskap. Antingen pappa eller Michael, får se vem jag tvingar ber snällt.

Pappas1) Lock från paket bordsmargarin, Lätt & Lagom

2) Kork från kaviartub, Kalles

Inte med på bilden. Slängd utan min vetskap.

3) Två brödpåsar (#4), Skogaholm

4) En fruktpåse

Inte med på bilden, pappa använde den för att slänga cigarettfimpar i så att det inte skulle lukta. Mmmmm.

5) Omslag från Japp-godis, Marabou

6) Omslag från en limpa cigaretter


6 plastartiklar/vecka för mig och 7 plastartiklar/vecka för pappa. Det som irriterar mig mest är att av mina sex stycken artiklar är det enbart TVÅ som jag själv ansvarar för. Reklam för två universitet, en drinkpinne och en plastfönster från ett kuvert. Det är inte mitt fel direkt att dessa saker är i min redovisning, tycker jag allt. Känns lite som att jag aldrig kommer att ha en plastfri vecka.

Förövrigt misstänker jag starkt att pappa inte registrerar när han får räkningar med plastfönster... såg två stycken idag. Samt att jag märkte kaviartuben och cigarettfimpspåsen när jag skulle städa kattlådan. Jag lovar att jag inte brukar tänka "aha! nu ska jag kontrollera soporna", faktiskt. Det låg överst och plast sticker mig verkligen i ögonen så min uppmärksamhet dras dit.

Jag har en surdeg på gång i skåpet förresten. Bröd totalt utan petroleumbaserade förpackningar! Spännande. Uppdaterade idag även tidigare inlägget Torkade bönor och ärtor med ytterligare en affär att besöka, tack till Erik som fann den.

4 kommentarer:

 1. Haha, tänker du på fiskaffären i stallarholmen? :D Hmmmmm det är gott med lax.

  SvaraRadera
 2. _(^,^)_: Ja, tänkte ta med mig en matlåda eller någonting och fråga om de kan ge mig fisk i den. Borde rent logiskt inte vara något problem, men det gäller att våga också!

  SvaraRadera
 3. Det gör du, du är en tuff tjej/brud ;D

  SvaraRadera
 4. Joss!
  Idag så äter vi relativt plastfri mat, rådjursstek med klyftpotatis!:D

  ville bara säga det;P

  SvaraRadera