24 februari 2011

Svensk film om kemikalier: Underkastelsen

Jag förstår inte hur jag kan ha missat filmen Underkastelsen. Kommer dessutom ihåg att min projekthandledare informerade mig om dem, men av någon anledning försvann den kunskapen helt. Nu har jag i alla fall hittat tillbaka, via Sveriges Natur som hade ett reportage om Underkastelsens skapare Stefan Jarl. Detta reportage går att läsa på Naturskyddsföreningens hemsida, mer specifikt här.

Filmen recenserades på SVT och det klippet finns här, tillgängligt till 29 april 2011. Flertalet andra recensioner, bland annat DN:s recension som återfinns här, antyder att filmens format är ganska jobbigt. Å andra sidan verkar innehållet anses intressant, vilket trots allt är det viktigaste.

Underkastelsen visas på SVT 2 i april i år, vet inte vilket datum. Återkommer med en analys när den har kommit upp på SVT Play, för TV-lösa människor som jag.

1 kommentar:

  1. Hej Josefine
    Bra att du tänker på dina plastvanor! Det har jag gjort länge och använder ett minimum för att jag tycker att många plastprodukter är onödiga och skadliga. Är jag en miljöbesatt torris - kolla min blogg och hemsida!
    kemikaliedetektiven.se
    Monica

    SvaraRadera