29 mars 2010

Redovisning

Nu blir det en pinsamt lång redovisning. Först... blev det bara inte av, och därefter har jag dragit mig för det just eftersom det har gått pinsamt lång tid. Vilket naturligtvis ledde till att det dröjde ännu längre. Här kommer i alla fall en redovisning för vecka 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 och 28, om jag räknat rätt. Åtta veckor, två månader. Det är inte konstigt att besöken till bloggen har minskat kraftigt.

Mitt

1) Sju plastartiklar från mp3-förpackning

Fick av pappa! Totalt onödigt egentligen, men... den är grön... och fin... Till vårt försvar kan jag säga att han vann den, vi skulle antagligen inte köpa en ny mp3 om min tidigare fortfarande fungerade.

2) En Bravo
Anställda från det nyöppnade Coop Forum i närheten var på stan och delade ut påsar med gratisgrejer. Jag var inte sugen på att säga nej.

3) En Wasa sandwich
Tycker i hemlighet att dessa är väldigt goda. I övrigt, se 2).

4) Fyra plåster

5) Tandtråd

6) Plast från kvinnlig intimhygien

7) Ett plastfönster från kuvert


8) En burk, moisture mask, The Body Shop
Innehåller dessutom parabener. Ska behålla denna burk och ha hudkräm i nästa gång, den är lagom att ha i väskan.

9) Tre burkar, The Body Shop
Body butter och body scrubs. Nu är det slut med sådana produkter dock! Nästan. Har lite hårtvätt kvar. Sen är det totalt plastlöst som gäller.

10) Plast från jobb

11) Etikett från nya skor, Vagabond

Själva skorna är dock i läder och tyg, så det finns inget uppenbart petroleumbaserat syntetmaterial på/i dem. Är möjligt att det finns någonting sådant i sulan, men jag kände på den och tror att det är något slags gummi snarare än plast.

12) Ytterligare en burk
Som först innehållit godis och därefter i ett antal år använts för att förvara kattmat. Nu har jag en stor tunna i metall, med plastlock dock, som jag förvarar kattmaten i.

13) Två frigolitbitar

14) Fem plastpåsar

Som satt runt sladdar och komponenter. Frigolitbitarna ovan kommer från samma förpackning. Pappa införskaffade en blender åt mig. Med glaskaraff. Jag kommer aldrig att förstå varför det är nödvändigt att paketera varenda sladd och komponent i varsin plastpåse.

15) Omslagsplast från två förpackningar sallad, Ekolådan

16) En förpackning alfalfafrö, Risenta

Detta går förhoppningsvis att finna i lösvikt när jag väl behöver införskaffa mer. Eller så struntar jag i det helt, då groddar inte är min favoritmat.

17) En flaska såpa, Grumme
Har ytterligare en flaska kvar, sedan övergår vi till övrigt medel. Funderar fortfarande på lämpligt substitut för såpa.

18) Plast från två glassförpackningar, Ben & Jerry's

19) En förpackning ris

Förhoppningsvis kommer liknande inköp att decimeras kraftigt i fortsättningen, med tanke på att jag funnit affären som nämns i inlägget innan detta. Dock är det så att den ligger väldigt långt bort från var jag bor, så det är fullständigt orimligt att jag skulle handla där till vardags. Nästa gång jag besöker min syster ska jag dock ladda upp med ännu mer pengar och verkligen storhandla torrvaror där. I fortsättningen söker jag desperat efter liknande affär i stockholmsområdet.

20) En påse kanel
Jag undrar om det fungerar att sälja kryddor i lösvikt.

21) Plast från en förpackning laddningsbara batterier

22) En förpackning post-its

När alla dessa tar slut ska jag börja använda metallgem som kommer i pappförpackning. Tyvärr har jag enbart lyckats hitta en stor förpackning. Ett kg. Känner att jag kanske kommer behöva dela med någon, för det är totalt onödigt för mig att ha ett kg gem.


23) Omslagsplast från en förpackning körsbärstomater, Ekolådan

24) Lock och burk, crème fraîche

25) En fryspåse




Pappas

1) En förpackning krokar

2) Omslagsplast från två tidningar, ICA

3) Fyra förpackningar pasta, EuroShopper

4) Lock från två förpackningar bordsmargarin, Lätt & Lagom

5) Sex (!) förpackningar choklad, EuroShopper

6) Omslagsplast från tre limpor cigaretter

7) Skyddsplast från en handsåg

8) Sex brödpåsar

9) En förpackning glass

10) En förpackning lysdioder

11) En förpackning kex

12) En plastpåse

13) En telefonsladd och två telefonkontakter

14) Två plastglas

Från en mässa, de delade ut lite swag (shit we all get) och... det var goda kex, se punkt 11). Man kanske borde säga nej någon gång.

15) Plastbestick, två gafflar och två knivar

Se 14).

16) Omslag från ost

17) Två bitar omslagsplast från konserverburkar

18) En ketchupförpackning, Felix

19) Sex stora plastbitar från ny golfvagn

Hela vagnen är i plast i och för sig.

20) Kork från juiceförpackning

21) Okänd plast
Som antagligen inte är min.

Totalt 41 plastartiklar för mig, vilket ger 5,125 plastartiklar / vecka. Jag är faktiskt inte speciellt förvånad över att det blev så lite, åtminstone sen efter jag skrev ned varifrån allting kom. Min hög på golvet är nämligen inte i närheten av lika stor som pappas. Totalt 50 plastartiklar för pappa, vilket ger 6,25 plastartiklar / vecka för pappa.

Trots extrem inaktivitet på denna blogg har vi med andra ord ändå klarat oss ganska bra plastmässigt. Tyvärr måste jag erkänna att jag skäms lite grand över mig själv och hur jag har hanterat det här, då jag har införskaffat och förbrukat oerhört mycket onödiga saker. Men, trots att det inte är första gången jag säger det här, nu blir det andra bullar av. Till lite goda och läskiga nyheter dock:

Imorgon ska jag föreläsa på en grundskola i min kommun, om mitt projektarbete. Jag är ganska hetsigt nervös, men hoppas givetvis på det bästa. Det värsta som kan hända är att de skrattar åt mig. Kastar saker på mig. Slår mig. Dödar mig.

Som sagt, jag hoppas på det bästa.

2 kommentarer:

  1. Lysdioder <3(L), din pappa vet vad man ska investera i :D
    Vad var det för några/vad är de till? Blev glad inombords :P

    SvaraRadera
  2. Inget speciellt denna gång, bara minificklampor. Hemskt onödiga, men väldigt söta.

    SvaraRadera