20 mars 2010

FRAM kooperativ handel

Det har varit pinsamt tyst här på en månad ungefär. Håller på att samla ihop all plast och hoppas att det blir en stor redovisning imorgon eller på måndag. Bortsett från att jag knappt har tänkt på bloggen alls under denna tid har jag varit både dålig och duktig. En bild på när jag är dålig:

Det dåliga är då inte tårtbuffén, som var genial, utan att jag valde att äta av den lilla godsaken som kom i en förpackning av engångsplast. Bilden är tagen av Caroline, som gjorde sällskap med mig till tårtbuffén.

En bild på en bra sak jag har gjort:

Jag har varit i Göteborg och där passat på att handla på FRAM, som ligger på Nordenskiöldsgatan 18. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva mitt besök där... jag höll på att börja gråta, tror jag. Hela affären är genial. Jag vill bo där. Det fanns väldigt mycket basvaror i lösvikt. Flera sorters ris, röd quinoa, kikärter, kidneybönor, svarta bönor, havregryn och andra sädesprodukter. Dessa tar man med metallskopor och lägger i pappåsar som bilden visar. Om jag handlade där ofta skulle jag dock fixa egna tygpåsar av tunt bomullstyg, då det trots allt är energikrävande att skapa papperspåsar och i detta fall onödigt om man har tygpåsar.

Jag känner att jag även måste poängtera att det var förvånansvärt billigt på FRAM. Jag och min syster trodde allvarligt talat att det var pris per 0,5 kg som stod på skyltarna, inte per kg. Röd quinoa kostade 69 kr/kg och de flesta sorterna ris kostade 32 kr/kg. Det sitter fint.

Pinsamt att den genomsnittliga tiden folk stannar här har minskat en minut på en månad. Men nu är jag tillbaka!

2 kommentarer:

  1. men alltså. tårtbuffé. nu har du ju smakat och kan låta bli nästa gång, nu vet du vad det är du missar!

    SvaraRadera
  2. uppdatera meraaaa!

    SvaraRadera