16 april 2011

Tandborstar med mindre plast

Jag har hittat en manuell tandborste där man enbart byter ut huvudet. Om man byter tandborste varje månad, ser plastkonsumtionen ut lite grand som nedan.

Som jämförelse har jag antagit att man vanligtvis köper sexpack med TePe-tandborstar, standard som man kan köpa på vilket apotek som helst. Mina gamla favoriter om jag ska vara helt ärlig, det var därför jag hade några hemma.Tandborsten jag använder kommer från Proxident och går att beställa antingen från deras hemsida här eller från ditt närmsta apotek (finns ej i originalsortimentet vad jag har märkt).

Jag har beställt från hemsidan en gång och bad om plastlöst emballage. Fick tandborstarna hemskickade i ett bubbelplastkuvert... Med andra ord gick det inte speciellt bra. Måste poängtera att det är svårt att lyssna så lite på sina kunder som de gjorde... Men! Tandborstarna är sköna och jag tycker om att det blir en påtaglig skillnad i plastkonsumtionen, ungefär 100 gram plast per år, utan att bli dyrare än normalt. Detta är tvärtom billigare!

Den som ber snällast kan till och med få en tandborste i present av mig. Jag har en röd och vit men det finns svarta tandborstar också, för de riktigt fräsiga.

2 kommentarer:

 1. Hej
  Visst finns det väl (fortfarande) tandborstar i naturmaterial? Tänkte införskaffa en sådan. Vore intressant att jämföra min plastkonsumtion med din. Jag har jobbat med att minska min i över 10 år, förpackningar & elektronik är största problemet.
  http://kemikaliedetektiven.s/wordpress

  SvaraRadera
 2. Ja, det finns fortfarande, med ytterst lite plast i alla fall. Tror att det handlar om hygien, att man inte får sälja tandborstar utan plasthölje runt borsten. Jag har testat en sorts sådan tandborste, men tyckte att den var väldigt obekväm att använda. Säg till om du hittar någon som är skön att använda!

  Skulle vara väldigt intressant att göra en jämförelse! :)

  SvaraRadera