14 juni 2010

Nordiska museet, utställning om plast

Long time no see,

Nästa vecka besöker jag och pojkvännen (som faktiskt tycks vara entusiastisk inför detta) Nordiska museet i Stockholm för att titta på utställningen Plast! som går mellan 2010-06-04 och 2011-01-09.

En analys och bilder därifrån utlovas. Jag hoppas på att en viss kritisk inställning gentemot plast som miljömässigt hållbart material uppvisas, men eftersom museet lottar ut en plaststol tror jag inte att det är en utställning som är överdrivet fokuserad på miljökonsekvenser. Dock är det enligt mig väldigt fascinerande att analysera plastens påverkan på välfärdssamhällets födelse.

Mer frekventa uppdateringar kommer, i sommar har jag enbart en mattekurs på 7,5 hp! Utöver det ska jag sova, sova, researcha plast och sova.

2 kommentarer:

  1. åh men jag tror jag har sett den! på dunkers kulturhus i helsingborg, vi var på klassresa där för två år sen! sjukt nice, hela klassen satt och pärlade armband och halsband! :D

    SvaraRadera
  2. Hahaha, vi får se huruvida inställningen fokuserar på plasternas positiva egenskaper eller de negativa. Personligen väntar jag mig en glorifierande utställning, men det kan vara roligt ändå!

    SvaraRadera