16 januari 2011

Redovisning december 2010

Nu är semestern slut och jag har sammanställt redovisningen för december 2010. Värt att notera är att jag åkte hemifrån den 18 och Jesper den 22 och efter dessa datum har varken han eller jag fokuserat överdrivet mycket på att kartlägga vår plastkonsumtion.



Jag minskade lite grand, den gemensamma plasten minskade lite grand och Jesper ökade sin plaståtgång ganska mycket. Detta har främst att göra med köttförpackningar, så som jag ser det. Hittar dock inte riktigt alla läskedrycksflaskor... Har vårstädning igång, uppdaterar diagrammet direkt då jag hittar dem.

Josefines plast
En fryspåse
Hade slånbär i den, från 2009. Innan Plastprojektets början.

Plast från hemjobb

Godisplast
Eh... hehe... ja. Ska inte hända igen.

Plast som höll fast prislappen på en kjol
Inte ens på loppis kommer man undan. Ångrar köpet, till och med. Drygt.

Plast från kvinnoattiraljer

Två plastfönster från kuvert
Elräkningen som nu är transformerad till e-faktura. Ett brev från Socialstyrelsen för att bekräfta att jag nu är inlagd i Donationsregistret.

Skyddsplast från en burk sirap



Jespers plast
Omslagsplast från en kalkonsalami

Omslagsplast från en ost

Omslagsplast från äggnudlar

Lock från burk med salladsost

En köttbullsförpackning

En tandborste

En gräddfilsförpackning med lock

En bearnaiseförpackning

En rödbetsalladförpackning med lock

En brödpåse
Ja, man kan ju inte alltid orka baka, tyvärr. Funderar på att ta en rejäl bakdag och sedan frysa in ett antal limpor, så att det räcker drygt en månad. Gäller att ta sig tid bara!

En mjukostförpackning

Packningsmaterial
Antagligen från förpackningen en datorskärm kom i.

Fodral från Xbox live-medlemskort
Fantastisk stor plastbit för en pytteliten kod... inte speciellt nödvändigt, tycker jag. Det går att byta till en prenumeration i stället, vilket Jesper kommer att göra.

En kesellaförpackning
Lussebullar... I efterhand kan jag erkänna att de försvann så pass snabbt att det kanske inte hade varit nödvändigt med kesellan, som ska hindra dem från att bli torra.

Läskedrycksflaskor och korkar

En dadelförpackning med tillhörande pinne
Jag skrattade lite grand när jag såg pinnen, ärligt talat. Vem använder en pinne för att ta upp dadlarna ur förpackningen, egentligen? Nästa år blir det enbart dadlar i lösvikt med egen påse.

Plastband
Satt runt ett paket med skolböcker som han beställde. Jag tror inte att Jesper specificerade att han inte vill ha plastemballage, men jag har märkt att det väldigt sällan hjälper.

Köttförpackningar



Gemensam plast
Omslagsplast från kex

Två lock från smörförpackningar

Skyddsplast från en kryddburk

1 kommentar:

  1. Det fungerade ju ganska bra när ja sa till om att inte få plast, de försökte men pappret de använde verkade belagt med något mög

    SvaraRadera